tag:blogger.com,1999:blog-5917101632843011110.post1980282033395532427..comments2023-09-19T16:19:59.088+03:00Comments on Κρήτη:γαστρονομικός περίπλους: Ζεματιστά κουλουράκια με φυσικό προζύμιVitahttp://www.blogger.com/profile/12697712007919316674noreply@blogger.comBlogger60125tag:blogger.com,1999:blog-5917101632843011110.post-18869515684585651102015-03-13T21:49:05.697+02:002015-03-13T21:49:05.697+02:00Εχω 1 ερωτηση... ετσι γινονται και τα ουζοκουλουρα...Εχω 1 ερωτηση... ετσι γινονται και τα ουζοκουλουρα των φουρνων σε σακουλια που ειναι μεγαλα και ψωμενια;;; υπαρχει συνταγη;;;;;;;;;;;;;;;;;;Marynoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5917101632843011110.post-71795673650078894282013-04-22T16:25:51.078+03:002013-04-22T16:25:51.078+03:00Αυτο ακριβως λεω, η ζυμη κολλουσε στα χερια μου,ισ...Αυτο ακριβως λεω, η ζυμη κολλουσε στα χερια μου,ισως το προζυμι να μην ηταν τοσο δυνατο.Ειχα παρατηρησει παλια οταν πρωτοζυμωνα και μαθαινα το προζυμι μου χωριζε χαμηλα τα ψωμια στην μεση (στο φουρνο μεσα).Δεν εχω καποιον δικο μου να μου μαθει,να μου δειξει οτι καταφερα μεχρι τωρα ειναι απο το ιντερνετ.Την επομενη θα κανω με μαγια.Αν και αγαπω τα προζυμενια.Δεν ξυνιζουν καθολου αυτα που εκανα Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5917101632843011110.post-34591184974495698102013-04-22T14:30:29.296+03:002013-04-22T14:30:29.296+03:00Αυτή είναι λοιπόν η αιτία! Η ζύμη δεν πρέπει να εί...Αυτή είναι λοιπόν η αιτία! Η ζύμη δεν πρέπει να είναι καθόλου σφικτή! Μάλλον κολλά ελαφρά στα χέρια όταν τη ζυμώνουμε. Δες την ανάρτηση για τα ανεβατά με μαγιά, που μια άλλη κυρία δεν τα πετύχαινε μέχρι που έκανε αρκετά μαλακή τη ζύμη. Η κούπα μου είναι αυτή που λες, αλλά αφού έχεις εμπειρία θα γνωρίζεις ότι ακόμη και το αλεύρι παίζει μεγάλη σημασία σ' αυτές τις συνταγές. Αλλάζει η υφή της Vitahttps://www.blogger.com/profile/12697712007919316674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5917101632843011110.post-35645668018094963872013-04-22T14:16:51.836+03:002013-04-22T14:16:51.836+03:00Στο ψυγειο τα ειχα ολη νυχτα.Δεν φουσκωσαν αρκετα ...Στο ψυγειο τα ειχα ολη νυχτα.Δεν φουσκωσαν αρκετα εσκισαν μονο χαμηλα τριγυρω απο την βαση.Δεν ειναι αφρατα καθολου το αλευρι ηταν λιγοτερο απο 500γρ (εκανα μιση δοση)Αληθεια οι κουπες σου ειναι αυτες οι κλασικες δοσομετρικες δεν ειναι φλιτζανια,το λεω γιατι και η Σοκολατοπιτα βγηκε στεγνη(ναι εγω ειμαι)εχω εμπειρια δυο χρονων με το ζυμαρι και 25 στην κουζινα.Νοστιμα ειναι δεν λεω αλλα σφιχτα Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5917101632843011110.post-76158686512967012132013-04-22T13:27:41.000+03:002013-04-22T13:27:41.000+03:00Δεν μου έχει συμβεί ποτέ αυτό που λες. Φουσκώνουν ...Δεν μου έχει συμβεί ποτέ αυτό που λες. Φουσκώνουν το ίδιο καλά με εκείνα της μαγιάς. Μήπως τα βάζεις σε φούρνο που δεν έχεις προθερμάνει; Αν το ανέβασμα γίνει απότομα σκίζεται η ζύμη στο φούρνο. Και 22 ώρες, σημαίνει ότι μάλλον ανέβηκαν, ξανακάθησαν, και ξαναανέβηκαν όταν τα φούρνισες. Αν δεν μπορούμε να τα φουρνίσουμε την ώρα που ανεβαίνουν τα βάζουμε στο ψυγείο. Όταν είναι να τα φουρνήσουμε τα Vitahttps://www.blogger.com/profile/12697712007919316674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5917101632843011110.post-89669029731101315742013-04-22T12:03:19.844+03:002013-04-22T12:03:19.844+03:00Αυτα τα προζυμενια δεν φουσκωνουν οπως τα αλλα με ...Αυτα τα προζυμενια δεν φουσκωνουν οπως τα αλλα με μαγια ετσι??Τα εκανα την πρωτη φορα και σκισανε παντου τα πεταξα και τωρα κανω δευτερη δοση παλι δεν φουσκωσαν.Η προζυμι μου ειναι δυνατη αφου ζυμωνω μια φορα την βδομαδα και ειμαι ευχαριστημενη με τον ογκο των ψωμιων μου.Και τα δευτερα που εχω τωρα στον φουρνο σκισανε γυρω γυρω,μηπως επειδη ξεραθηκαν(τα ειχα απο χτες 22 ωρες)??<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5917101632843011110.post-56708734575169511552013-04-19T15:40:59.309+03:002013-04-19T15:40:59.309+03:00δεν θα ξινισει ευχομαι.Αν δεν πετυχουν θα κανω τα ...δεν θα ξινισει ευχομαι.Αν δεν πετυχουν θα κανω τα αλλα με την μαγια ειναι σιγουρα πιο ευκολα,γρηγορα.Να σαι καλα.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5917101632843011110.post-77093539953596952182013-04-19T14:46:20.532+03:002013-04-19T14:46:20.532+03:00Περίμενέ τα! Κάνε άλλες δουλειές, πιες καφέ, μπορε...Περίμενέ τα! Κάνε άλλες δουλειές, πιες καφέ, μπορεί να ανεβούν αργά! Ελπίζω να έχεις το ζυμαράκι σου μακριά από ρεύματα σε ζεστό μέρος. Vitahttps://www.blogger.com/profile/12697712007919316674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5917101632843011110.post-83668789541924658012013-04-19T14:16:19.395+03:002013-04-19T14:16:19.395+03:00ευχαριστω, τα χω ανακατεψει , μονο το πρωτο 1/3 δυ...ευχαριστω, τα χω ανακατεψει , μονο το πρωτο 1/3 δυο ωρες τωρα και δεν ξερω ποτε να συμπληρωσω τα υπολοιπα.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5917101632843011110.post-48518445161728034942013-04-19T14:01:05.868+03:002013-04-19T14:01:05.868+03:00Δυστυχώς η απάντησή μου θα είναι ασαφής! Το προζύμ...Δυστυχώς η απάντησή μου θα είναι ασαφής! Το προζύμι κάνει τα δικά του, δηλαδή ανάλογα με τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος μεταβάλλεται και ο χρόνος ανάμεσα στα ανεβάσματα. Έτσι αυτή τη συνταγή , την κάνω κι εγώ πάντα Παρασκευοσαββατοκύριακα. Το καλό είναι ότι θέλει μόνο χρόνο, δεν έχει κόπο. Και το άλλο καλό είναι ότι αν ανεβεί π.χ. 12 η ώρα τη νύχτα και δεν έχεις διάθεση να κάνεις κουλουράκια, Vitahttps://www.blogger.com/profile/12697712007919316674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5917101632843011110.post-67761677798682471642013-04-19T13:03:49.224+03:002013-04-19T13:03:49.224+03:00Oταν λεμε αφηνουμε τρεις φορες να ανεβει ποση ωρα ...Oταν λεμε αφηνουμε τρεις φορες να ανεβει ποση ωρα περιπου καθε φορα 2-3 ωρες η καθε φορα,δηλαδη 6-9 ωρες.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5917101632843011110.post-9949778921334568192013-04-08T13:04:55.686+03:002013-04-08T13:04:55.686+03:00Θα σε τρελλάνουμε!!!! Μόνο το κόμμα και τις τελείε...Θα σε τρελλάνουμε!!!! Μόνο το κόμμα και τις τελείες δεν σε έχουμε ρωτήσει σε ποιό στάδιο τα βάζεις στην συνταγή!!!! Σε ευχριστώ πολύυυυυυυυυυ!!!!!! Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5917101632843011110.post-17518268705337298792013-04-08T13:01:04.561+03:002013-04-08T13:01:04.561+03:00Εσύ μας προκαλείς την εμπιστοσύνη, τη σιγουριά και...Εσύ μας προκαλείς την εμπιστοσύνη, τη σιγουριά και την αγάπη! Ό,τι δίνεις, παίρνεις......έτσι δεν έλεγαν παλιά? Αν θα πετύχουν????? Δεν θυμάμαι.....έχω φτιάξει κάποια από τις συνταγές σου και δεν πέτυχε? Νομίζω έγλυφαν πιάτα και δάχτυλα!!! Ευχαριστώ και για το χρόνο σου!!! Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5917101632843011110.post-5117177631984669772013-04-07T23:19:24.034+03:002013-04-07T23:19:24.034+03:00Προφανώς! Χαίρομαι που το βρήκες ενδιαφέρον!
ΥΓ. ...Προφανώς! Χαίρομαι που το βρήκες ενδιαφέρον! <br />ΥΓ. Ο γλυκούλης Πορτοκάλος ήξερε τι έλεγε!:)Αγγελικη Νhttps://www.blogger.com/profile/06409885007323501563noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5917101632843011110.post-48834430194681030092013-04-06T13:05:12.670+03:002013-04-06T13:05:12.670+03:00Ακριβώς! Το τελευταίο αλεύρι μπορεί να είναι λιγότ...Ακριβώς! Το τελευταίο αλεύρι μπορεί να είναι λιγότερο ή περισσότερο από τις προηγούμενες δόσεις μέχρι να επιτύχουμε την υφή που θέλουμε στη ζύμη.Vitahttps://www.blogger.com/profile/12697712007919316674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5917101632843011110.post-23313360453202009242013-04-06T12:57:29.584+03:002013-04-06T12:57:29.584+03:00Προσθέτουμε στο φρεσκοαναπιασμένο προζύμι το 1/3 τ...Προσθέτουμε στο φρεσκοαναπιασμένο προζύμι το 1/3 των υλικών (εκτός από τη ρακή και τη μαστίχα) και τα ανακατεύουμε. Όταν ανεβούν, προσθέτουμε άλλο 1/3 και αφήνουμε να ανεβούν ξανά.ΔΗΛΑΔΗ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΔΟΣΕΙΣ. <br /><br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5917101632843011110.post-7561511598582930822013-04-05T23:03:29.271+03:002013-04-05T23:03:29.271+03:00Συγγνωμη vita δεν εκανα ανανεωση στην σελιδα,ειδα ...Συγγνωμη vita δεν εκανα ανανεωση στην σελιδα,ειδα την ερωτηση μου που ηταν ατελης,(εγραψα ξανα αυτο στις 9.19)και μολις τωρα το ειδα το μπερδεμα σορυ.Εισαι η μονη που μου απαντησες για την πιτσα με προζυμι.Εχω ρωτησει σε τρια σαιτ και ουτε "φωνη ουτε ακροαση".Οταν το κανω και πετυχει θα σου πω τις εντυπωσεις μου.Σε ευχαριστω και σορυ γιατι σε ζαλισα.Τα κουλουρακια τα ανεβατα τα κανουν Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5917101632843011110.post-32541669213992459032013-04-05T22:33:47.699+03:002013-04-05T22:33:47.699+03:00Αυτό εννοώ κι εγώ!Αυτό εννοώ κι εγώ!Vitahttps://www.blogger.com/profile/12697712007919316674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5917101632843011110.post-51578930596012815402013-04-05T21:19:47.928+03:002013-04-05T21:19:47.928+03:00το προζυμι εννοω οτι βγαζω απο το ψυγειο.το προζυμι εννοω οτι βγαζω απο το ψυγειο.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5917101632843011110.post-25249736788312799282013-04-05T21:16:23.830+03:002013-04-05T21:16:23.830+03:00Το έχεις στο ψυγείο, το βγάζεις να έλθει σε θερμοκ...Το έχεις στο ψυγείο, το βγάζεις να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέτεις λίγο χλιαρό νερό και αλεύρι, και όταν ανεβεί, το πατάς με το χέρι να χαμηλώσει, παίρνεις την ποσότητα που χρειάζεσαι και φυλάσσεις το υπόλοιπο για μελλοντική χρήση (πιθανόν σ' αυτό που θα φυλάξεις αν είναι πολύ αραιό να προσθέσεις λίγο αλεύρι ακόμη για να γίνει σαν μαλακό ζυμαράκι , να το αφήσεις να ανεβεί πάλι και Vitahttps://www.blogger.com/profile/12697712007919316674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5917101632843011110.post-24407166917392740742013-04-05T20:03:43.264+03:002013-04-05T20:03:43.264+03:00Το χω στο ψυγειο το βγαζω απο νωρις την προηγουμεν...Το χω στο ψυγειο το βγαζω απο νωρις την προηγουμενη μερα το βραδυ το αναπιανω και το πρωι το βαζω στα κουλουρια,ΣΩΣΤΑ???Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5917101632843011110.post-71069072566973514952013-04-05T19:57:35.835+03:002013-04-05T19:57:35.835+03:00σε ευχαριστω για την απαντηση,ειμαι σε διαιτα και ...σε ευχαριστω για την απαντηση,ειμαι σε διαιτα και καθομαι με τις ωρες και χαζευω τις συνταγες σου,ανυπομονω να ρθει η ωρα να αναλαβω δραση.Να σαι καλα.Κικη.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5917101632843011110.post-58986221647892568022013-04-05T15:50:59.367+03:002013-04-05T15:50:59.367+03:00Χαίρομαι!!!!!!!!!!!!!Χαίρομαι!!!!!!!!!!!!!Vitahttps://www.blogger.com/profile/12697712007919316674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5917101632843011110.post-43360226494023504212013-04-05T15:50:43.644+03:002013-04-05T15:50:43.644+03:00Μαρίνα αυτό είναι ένα θέμα πράγματι! Εγώ όταν δεν ...Μαρίνα αυτό είναι ένα θέμα πράγματι! Εγώ όταν δεν θέλω να τα ζεματίσω, τα βάζω κατευθείαν στα ταψιά που θα τα ψήσω και δεν θέλουν μετακίνηση. Αλλιώς πρέπει να βρεις κατάλληλο ύφασμα.Στα βαμβακερά δεν κολλάνε πολύ. Βοηθά να τα ανασηκώνεις λίγο από τις άκρες να παίρνουν κάπως αέρα και προσεκτικά να τα ξεκολλάς. Αλλά τούτα εδώ και να παραμορφωθούν λίγο επανέρχονται με το ζεμάτισμα και το ψήσιμο. Vitahttps://www.blogger.com/profile/12697712007919316674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5917101632843011110.post-34291599510588188662013-04-05T15:46:37.833+03:002013-04-05T15:46:37.833+03:00Κική είναι πολύ ιδιαίτερα και νόστιμα. Με την εμπε...Κική είναι πολύ ιδιαίτερα και νόστιμα. Με την εμπειρία που έχεις στις ζύμες θα σου πετύχουν σίγουρα!Vitahttps://www.blogger.com/profile/12697712007919316674noreply@blogger.com